Bertemu jumaat Ini, Pahang dan JDT sama – sama berkualiti

PENJAGA gol Pahang, Sharbinee Allawee Ramli tidak terlalu memikirkan status Johor Darul Tazim (JDT) apabila kedua-dua pasukan itu bertemu di Stadium Darul Makmur, Jumaat ini.

Ini kerana misi utama bekas penjaga gol kebangsaan itu bersama rakan sepasukan adalah membantu skuad Tok G@jah mengutip tiga mata di halaman sendiri.

Daripada memikirkan status JDT yang sememangnya diketahui umum memiliki barisan pemain berkualiti, Pahang juga memiliki barisan pemain berkualiti dan berpengalaman.

Sebab itu saya bersama rakan hanya perlu fokus dan mempamerkan prestasi terbaik pada perlawnan itu nanti selepas saingan Liga Malaysia (Liga M) berehat panjang sejak Mac lalu.

“Segala-galanya akan diterjemahkan pada perlawnan selepas lebih sebulan kembali menjalani latihan termasuk beraksi dalam dua perlawnan persahabatan sebagai aksi pem@nas bad@n,” katanya.

Mengulas kom!tmen skuad Tok Gaj@h, dia gembira kerana semua pemain mempamerkan komitmen tinggi untuk meletakkan skuad itu pada kedudukan terbaik.

Sudah pasti kami mahu menang pada setiap perlawnan dan k0mitmen serta persefahaman akan membantu membentuk pasukan yang mant@p.

“Saya percaya dengan sokongan daripada peminat walaupun mereka tidak dapat bersama di stadium untuk memberikan sokongan, kata-kata semangat dan doa akan mengiringi pada setiap perlawnan,” katanya.

Sharbinee juga mengakui begitu teruja untuk mengembalikan keyakinan selepas berdepan penul@ran wab@k C0v!d-19 hingga liga terpaksa ditangguhkan.

Katanya, selepas kembali menjalani latihan pada awal Julai lalu, semangat dan kesungguhan dalam mempertingkatkan kemahiran dan tahap kecergasan begitu tinggi.

“Boleh dikatakan bahawa saya sudah cukup bersedia sambil dibantu rakan dan barisan pegawai dan kejurulatihan,” katanya.

Sebelum saingan Liga M ditangguhkan pada Mac lalu, Sharbinee menjadi sandaran utama jurulatih, Dollah Salleh selaku penjaga gol utama.

Pada empat perlawnan Liga Super, penjaga gol berpengalaman itu membantu Pahang berada di kedudukan keempat liga dengan mengutip enam mata.