Sukan

Harapan Cerah, selangkah sahaja lagi bersama Pasukan Utama

Hanya tinggal selangkah saja buat bintang Malaysia, Safawi Rasid untuk menyarung jersi skuad utama Portimonense FC apabila dia mempunyai harapan cerah untuk turun beraksi pada perlawanan men3ntang Santa Clara esok.

Walaupun senarai nama untuk skuad utama belum diumumkan lagi, namun prestasi membanggakan yang di tampil pemain kelahiran Dungun, Terengganu itu ketika sesi latihan memberi harapan untuk disenaraikan sekurang-kurangnya sebagai pemain simpanan.

Safawi ketika dihubungi Arena Metro memaklumkan dia tidak mahu meletakkan harapan tinggi untuk tersenarai namun segalanya terserah kepada barisan kejurulatihan nanti.

Menurutnya, ketika ini dia sudah bersedia jika namanya muncul dalam skuad utama malah akan memberikan persembahan terbaik sekali gus dapat membanggakan peminat bola sepak tanah air.

Sudah pasti ramai yang menantikan penampilan pertama saya bersama skuad utama, namun serahkan kepada jurulatih yang lebih tahu bila khidmat saya diperlukan.

sumber : HM

Ketika ini, sesi latihan berjalan lancar dan dapat mengikut corak latihan yang diterapkan oleh pasukan malah satu pengalaman berharga dapat menjalani latihan bersama pemain lebih berpengalaman, katanya.