Hasrat Berkongsi mata musn@h

Johor Darul Tazim (JDT) memusn@hkan hasrat Pahang untuk sekurang-kurangnya berkongsi satu mata apabila menewaskan Tok G@jah 2-3 di Stadium Darul Makmur di sini malam ini.

Sememangnya Harim@u Selatan hadir ke Stadium Darul Makmur dengan misi tiga mata penuh apabila seawal minit kelima telah memperoleh gol pertama menerusi jaringan Leandro Velezquez.

Berselang 10 minit selepas itu, Tok G@jah terus dihvkum dengan gol kedua oleh Mohd. Ramadhan Saifullah Usman yang berjaya mengel!cik beberapa pertah@nan tuan rumah sebelum melepaskan sepakan terus ke dalam jaring Pahang.

Minit ke-34, JDT memperolehi sepakan penalti yang disempurnakan oleh Leandro selepas Herold Goulan menjatvhkan Mohd. Ramadhan ketika pergelvtan di kawasan kotak penalti Pahang.

Disangka JDT akan terus berpesta gol, namun pemain Pahang khususnya barisan pertahan@nnya menafikan ser@ngan berterusan pemain JDT.

Akhirnya, pada minit ke-40, Tok G@jah memperoleh gol pertama hasil kesilapan Mohd. Farizal Marlias yang membolehkan Faizal Halim mer@mpas bola dari kaki penjaga gol JDT itu.

Pada minit ke-45, Goulan berjaya merapatkan kedudukan menjadi 2-3 apabila menanduk cantik bola hasil sepakan sudut.

Pada separuh masa kedua, perlawnan berlangsung seimbang dengan kedua-dua pasukan berbalas ser@ngan tetapi tiada gol dihasilkan.