JDT mengukuhkan kedudukan di persada Liga

JOHOR Darul Ta’zim (JDT) mengukuhkan kedudukan di persada Liga Super selepas menew@skan Pahang 3-2 di Stadium Darul Makmur, Kuantan sebentar tadi.

Tiga gol pada separuh masa pertama sudah cukup untuk memastikan kemenangan buat skuad Harim@u Selatan. Pada perl@wanan itu, pelawat tidak menunggu lama untuk membolosi gawang tuan rumah menerusi Leandro Velazquez hasil sepakan percuma yang menew@skan penjaga gol, Mohd Sharbinee Allawee Ramli seawal minit keempat.

Minit ke-14, pintu gol tuan rumah dibolosi kali kedua yang dijaringkan oleh peny3rang, Muhammad Ramadhan Saifullah Usman.

Pemain tengah Harimau Selatan, Gonzola Gabriel menambah duka Tok Gajah apabila mudah menyempurnakan penalti selepas Muhammad Ramadhan dijatuhkan oleh Herold Goulon pada minit ke-34.

Tersentak tiga gol itu, tuan rumah mula mengatur strategi dan s3rangan yang menghasilkan gol menerusi Mohd Faisal Abdul Halim meletakkan kedudukan 1-3 pada minit ke-39.

Sebelum berakhir separuh masa pertama, tandukan Goulon berjaya men3waskan penjaga gol JDT, Mohd Farizal Marlias untuk merapatkan jurang 2-3.

Bersambung babak kedua, Pahang yang ketinggalan 2-3 berusaha mendapatkan gol penyamaan tetapi pert@hanan kental l@wan menggagalkan usaha itu.

sumber : HM

Misi skuad Tok G@jah untuk sekurang-kurangnya mengikat Harim@u Selatan gagal apabila akur tewas 2-3 di halaman sendiri.