Lee Tuck Tidak Mampu Baca Corak Terengganu FC

Pengendali Terengganu FC (TFC), Nafuzi Zain tidak melihat kehadiran bekas arkiteknya, Lee Tuck dalam pasukan Sri Pahang FC bakal mendatangkan mas4lah kepada skuadnya apabila dua pasukan Pantai Timur itu bert3mbung dalam aksi Liga Super di Stadium Darul Makmur, malam esok.

Jelas Nafuzi, ini kerana corak permainan dan strategi mereka adalah berbeza berbanding sebelum ini sekali gus men4fikan Tuck mampu membaca ataupun menjadi duri dalam daging buat pasukannya mer4kam kemenangan.

Namun apa yang pasti pert3mbungan pasukan berjiran itu dijangka menarik bukan sahaja adanya kelibat Tuck yang pernah beraksi tiga musim bersama TFC dan kehadiran bekas pemain Sri Pahang FC, Faisal Abdul Halim dalam pasukan TFC, tapi kedua-dua pasukan kini dilihat begitu terd3sak untuk membvru kemenangan.

Skuad Penyu yang tidak menang dalam tiga aksi terakhir liga selepas bermula cemerlang dengan tiga kemenangan berturut-turut begitu dah4gakan kemenangan untuk bers4ing di kelompok teratas liga selepas j4tuh satu anak tangga di kedudukan ketiga dengan mengvtip 11 mata daripada enam perl4wanan.

Manakala skuad Tok Gajah yang menghuni di tangga kedua terc0rot dengan hanya mengut!p empat mata hasil satu kemenangan dan seri serta empat kali t3was sudah pasti bagaikan ‘harimau luk4’ untuk membvru kemenangan.

“Saya tahu pemain Sri Pahang ada kualiti seperti Tuck serta pemain lain, apa yang saya nampak walaupun skuad itu t3was kepada Kedah Jumaat lalu, daripada segi permainan skuad itu bermain dengan baik cuma keputusan tidak menyebelahinya.

“Lagipun dalam s4ingan Liga Super bukan mudah buat pasukan untuk dapatkan tiga mata walaupun bertemu pasukan kelompok bawah atau atas liga, jadi pemain perlu berwaspada dengan taktikal pasukan l4wan.

“Bagaimanapun saya tidak melihat Tuck mampu membaca strategi selain menjadi pengh4lang kepada kita. Ini kerana dalam pasukan TFC ramai pemain baharu dan sudah tentu corak permainan tidak sama malah kualiti dan kemampuan juga berbeza,” katanya.

sumber : MH

Ketika ditanya mengenai pengganti penjaga gol, Rahadiazli Rahalim yang terp4ksa dilupakan musim ini selepas mengalami kec3deraan serius pada bahagian lutut, Nafuzi menyatakan penjaga gol utama skuad Terengganu FC II (TFC II), Suhaimi Husin bakal mengambil alih tugas berkenaan.