Pemain Tonggak Terpaksa Di Lupakan

SKUAD Lang Merah terpaksa melupakan pelan A apabila pemain pertahanan kuota Asia, Shakir Hamzah tidak dapat beraksi pada perlawnan pertama apabila Liga Malaysia (Liga M) bersambung bertemu PDRM FA di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur pada 27 Ogos ini.

Pemain pertah@nan kelahiran Singapura ini difahamkan akan menjalani pengg@ntungan kad kuning satu perlawnan sekaligus memaksa skuad kendalian Aidil Sharin Sahak memikirkan pelan B bagi mengukuhkan bent3ng pertah@nan Lang Merah.

Menurut Aidil Sharin, beliau terpaksa menc0ngak strategi lain bagi memastikan benteng skuad kendaliannya kekal tegvh biar pun tanpa pemain berpengalaman itu.

Saya terpaksa memikirkan pelan B untuk memastikan kombinasi dibahagian pertah@nan kekal utuh selepas Shakir Hamzah tidak dapat beraksi kerana menjalani penggantvngan kad untuk perlawnan akan datang men3ntang PDRM selepas ini.

“Namun kita tidak akan terbvru-bvru kerana masih ada masa untuk mempertimbangkan pemain gantian yang sesuai dan berkeupayaan mengisi tempat Shakir,” katanya.

Aidil pada masa sama turut berpuas hati dengan perkembangan semasa semua pemain lain yang tekun dan bersemangat selepas menjalani dua perlawnan persahabatan ketika men3ntang Perak 2 pada 8 Ogos dan Universiti Kebangsaan Malaysia FC (UKM FC), 10 Ogos lalu.

Skuad Lang Merah bakal meneruskan persediaan melalui satu lagi perlawnan persahabatan bertemu skuad Harim@u Kumbang Pulau Pinang di Stadium Darul Aman pada 19 Ogos ini.

Kedah yang kini menduduki tangga ketujuh Liga M, memulakan kempen saingan Liga M dengan mengutip empat mata melalui empat perlawnan sejak Liga Super dimulakan pada 28 Februari sehingga Liga M dihentikan sementara pada 16 Mac lalu.