Persaingan Dijangka Sengit

KUALA LUMPUR: Latihan fasa kedua skuad bawah 19 (B-19) tahun negara yang bermula Isnin lalu menyaksikan saingan seng!t antara ‘jeneral tengah’ bagi perebvtan tempat di posisi itu.

Ini jika berdasarkan kepada senarai 30 pemain yang dikeluarkan oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) apabila ketua jurulatih, Brad Maloney menyenaraikan lebih separuh pemain tengah.

Namun, terdapat juga pemain tengah yang dipanggil Maloney itu boleh beraksi di posisi lain seperti Amirul Akmal Safarinizam di bahagian ser@ngan.

Bagi Zachry Raiff Ghazie Yeoh, dia tidak menganggap kehadiran ramai pemain tengah dalam skuad itu pada latihan kali ini sebagai halangan besar untuknya memikat hati Maloney.

Sebaliknya, pemain Brooke House Football Academy itu menjelaskan semua pemain memberikan persa!ngan yang sihat untuk menempatkan diri dalam skuad akhir ke Kejuaraan B-19 AFC di Uzbekistan, Oktober depan.

Saya sedar terdapat ramai pemain tengah dan persa!ngan untuk posisi itu sangat seng!t, namun saya sudah bermain di pelbagai posisi ketika latihan fasa satu termasuk sebagai pertah@nan tengah.

Jadi, saya harap ia boleh menjadi kelebihan bagi saya kerana ia menunjukkan kepelbagaian saya sebagai pemain untuk bermain di beberapa posisi berlainan.

Wan Ahmad Kuzri (Wan Ahmad Kamal) adalah pemain yang sangat baik dan dia pasti pemain yang boleh bermain di bahagian tengah itu.

“Kami mempunyai persaingan yang sihat dan kami berdua saling mendorong sesama sendiri untuk mendapatkan persembahan yang terbaik. Semoga kami berdua berjaya mendapat tempat dalam skuad terakhir untuk ke Uzbekistan,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *