Safawi masih tidak diturunkan, Portimonense terus jadi bahan kec@man

Laman sosial kelab Portimonense terus menjadi bahan kec@man susulan tindakan pengendalinya Paulo Sergio masih belum memberi peluang buat Safawi Rasid membuat penampilan pertama bersama skuad itu.

Selepas tiga kali meman@skan bangku simpanan sebelum ini, cerita sama dialami Safawi malam tadi apabila dia sekali lagi hanya berada dalam senarai simpanan ketika berdepan Vitoria Guimaraes.

Lebih perit apabila skuad itu tew@s 1-0 yang menyaksikan mereka kekal dengan tujuh mata selepas sembilan perlawnan dan berada di kedudukan ke-15 dalam carta Liga Primeira.

Walaupun beberapa pakar bola sepak termasuk bekas pemain dan Safawi sendiri meminta peminat bersabar sebelum ini, ia tetap tidak dapat menghalang segelintir netizen daripada membuat komen neg@t!f di laman sosial kelab berkenaan.

Selain kelab, peminat turut mengecam Sergio dan ada yang meminta pengendali berusia 52 tahun itu dipec@t atau meletak jawatan.Lebih 200 komen ditinggalkan peminat dalam ciapan yang dibuat kelab itu di Facebook rasmi mereka selepas perlawnan dan dapat dilihat majoriti komen itu datang daripada netizen Malaysia.

Pelayar Facebook yang menggunakan nama Azzam Jebat menulis  kalau kat Malaysia ,team xde tiada pen!ngkatan terus bu@ng Coach jurulatih je ganti baru.

sumber:BH

Eirr Osman berkata:  Kalau macam ni,pengalaman apa je yang Safawi dapat kelab asyik kalah,pendedahan perlawnan sebenar pun xde. Kalau ada pun mungkin tak cukup untuk timba pengalaman.