Sukan

Tidak kira pasukan itu kuat atau tidak, kami tetap akan berwaspada

Johor Darul Ta’zim (JDT) perlu berwaspada dengan corak permainan pendatang baharu saingan Piala Malaysia, Kuching FA apabila kedua-dua pasukan itu bertembung pada saingan Pusingan 16 kalah mat! di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, malam esok

Walaupun JDT pernah menewaskan kelab dari Sarawak itu 4-0 pada aksi pra-musim di Stadium Sultan Ibrahim dalam perlawanan persahabatan tertutup, 11 Januari lalu, namun kemenangan itu tidak boleh dijadikan ukuran memandangkan pasukan dari Borneo itu masih membuat persiapan mengharungi kempen Liga Perdana.

Yang pasti skuad kendalian Benjamin Mora akan turun dengan barisan terkuat untuk memastikan langkah ke suku akhir piala berprestij itu berjaya dilaksanakan sebelum mereka berangkat ke Qatar 14 November ini bagi mengharung kempen Liga Juara-Juara Asia (ACL) Zon Timur yang bermula 18 November hingga 13 Disember ini.

Malah Mora juga sentiasa mengingatkan barisan pemain betapa setiap perlawanan yang diharungi skuad JDT bukanlah tugas mudah tatkala pasukan yang turun men3ntang juara bertahan piala berprestij itu akan beraksi dengan bermat!-mat!an.

Setiap perlawanan yang kami harungi sentiasa sukar. Tidak kira pasukan itu kuat atau tidak, kami tetap akan berwaspada dan memberi persembahan terbaik untuk capai kemenangan, kata Mora.

Walaupun JDT berdepan pasukan yang pernah beraksi di liga bawahan itu Liga Rakyat, empat tahun namun kekuatan Kuching FA yang dibarisi tiga pemain import tidak boleh dipandang rendah.

Tanpa kelibat Safawi Rasid yang kini bersama kelab Portimonense SC, posisi sayap kanan bakal diisi pemain muda, Ramadhan Saifullah Usman dan posisi sayap kiri akan diperkuatkan oleh Gonzalo Cabrera dan striker Diogo Luis Santo akan mengetuai barisan s3rangan.

sumber : HM

Bukan sahaja kemenangan dibvru skuad JDT, malah aksi men3ntang Kuching FA akan menjadi perlawanan persiapan terakhir anak didik Mora bagi mengharungi kempen ACL dan kemenangan bakal meningkatkan lagi mom3ntum permainan.