Tiga mata penting, bagi merangkul kejuaraan ketujuh

Pertemuan men3ntang Petaling Jaya (PJ) City di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) esok menjadi perl@wanan penentuan buat Johor Darul Ta’zim (JDT) bagi merangkul kejuaraan Liga Super ketujuh berturut-turut.

Biarpun pencabar terdekat, Kedah turut mencatat kemenangan pada perl@wanan menentang Pahang, Sabtu ini dan mengekalkan perbezaan enam mata, kedudukan JDT sukar dicabar kerana jurang perbezaan gol bagi kedua-dua pasukan terlalu besar.

Sungguh pun begitu, ketua jurulatih JDT, Benjamin Mora masih belum mahu mendabik dada dan menganggap pertemuan menentang PJ City sebagai satu perl@wanan sukar.

Katanya, rekod pertemuan menentang skuad bimbingan K.Devan menunjukkan mereka sentiasa memberi tentangan sengit dan sukar dit3waskan.

“Saya menjangkakan ia adalah satu perl@wanan yang sengit setiap kali menentang PJ City sejak tahun lalu. Walaupun terdapat beberapa pertukaran, pastinya ia tidak menjejaskan kualiti permainan mereka.

“Walau bagaimana pun, keputusan akhir perl@wanan itu bergantung kepada kami. Sekiranya kami bermain berm@ti-m@tian dan memberikan 100 peratus di atas padang, kemenangan pasti dalam genggaman.

“Sungguh pun kejayaan mengutip tiga mata sudah cukup memastikan kejuaraan kali ketujuh, kami akan pastikan kemenangan ini dikecapi dengan gaya permainan dan karakter JDT yang sebenar,” katanya kepada pemberita.

Pengendali kelahiran Mexico itu turut menuntut kesungguhan keseluruhan pemainnya memberi tumpuan penuh sepanjang 90 minit permainan dan menganggap perl@wanan itu sebagai perl@wanan terakhir dalam karier mereka.

“Dalam perl@wanan seperti ini, kita tidak dapat jangka apa yang akan berlaku dan pemain tidak boleh leka.

“Justeru, pemain perlu memberikan aksi terbaik dan melaksanakan tugas dengan cemerlang mengikut perancangan ampuh yang direncanakan,” katanya.

Ditanya mengenai keadaan tonggak bek tengah JDT, Mauricio Dos Santos, beliau masih belum mahu memberi kata putus sama ada dapat diturunkan menjelang perl@wanan tersebut.

Jelasnya, beliau amat berharap pertahanan kelahiran Brazil itu cergas sepenuhnya dan dapat diturunkan membarisi benteng pertah@nan H@rimau Selatan.

sumber : UM

AARON Chia (kanan) dan Soh Wooi Yik bersama Pengurus Kanan Pemasaran 100Plus, Leong Wai Yin dalam majlis perjanjian penajaan di Kuala Lumpur hari ini.