Sukan

5 pemain digugurkan termasuk yang berstatus senior

Juara Piala Malaysia sebanyak 33 kali, Selangor tampak sedang membuat perancangan rapi bagi menghadapi kejohanan itu musim ini.

Ia selepas sekurang-kurangnya lima pemain Selangor termasuk yang berstatus senior dilaporkan akan dilepaskan skuad Red Giants dalam misi pemburuan kejuaraan ke-34 mereka itu.

Antara yang didakwa berada dalam senarai itu adalah pertahanan berdarah campuran, Nick Swirad; penjaga gol, Farizal Harun dan Khyril Muhymeen Zambri.

Malah, Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) juga mengesahkan akan merekrut lima pemain muda dari pasukan Selangor 2 untuk memperkuat pasukan utama bersaing dalam Piala Malaysia yang dijadual bermula bulan depan.

Mereka adalah Aqil Fadhly, Sharul Nazeem, Danial Asri, Quentin Cheng dan Bajram Nebija.

Pengarah Teknikal FAS, Michael Feichtenbeiner berkata ada beberapa pemain sudah dimaklumkan khidmat mereka tiada dalam perancangan pasukan.

Malah, dia yang turut bertindak sebagai pemangku jurulatih Selangor, berkata pihaknya memerlukan ruang untuk menggilap pemain muda.

sumber : BH

“Jika semua pemain yang sudah berumur masih ada dalam pasukan, ditambah pula dengan enam atau tujuh pemain baru, kita akan memiliki terlalu ramai pemain dalam pasukan,” katanya.