Bertekad leburkan rekod tanpa kalah JDT

Sabah Football Club (FC) bertekad untuk menghadiahkan penyokong mereka dengan meleburkan r3kod tanpa kalah pendahulu Liga Super, Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Likas, malam esok.

Aksi esok menyaksikan sejumlah penyokong skuad Badak kembali dibenarkan memasuki stadium selepas kira-kira setahun venue berkenaan tidak menerima kehadiran penonton berikutan penul4ran wab4k Cov!d-19.

“Sabah FC bersedia mel3burkan r3kod baik JDT dan ia tidak mustahil kerana kita juga pernah menamatkan r3kod tanpa kal4h Terengganu FC (TFC) di sini (Stadium Likas) sebelum ini.

“Tambahan pula, kita bakal mendapat bantuan pemain ke-12 iaitu penyokong yang dibenarkan menyaksikan perl4wanan di stadium… sudah pasti kita mahu menghadiahkan mereka dengan keputusan baik,” kata pengendali Sabah FC, Kurniawan Dwi Yulianto.

Kurniawan berkata, pasukannya sudah melakukan persiapan r4pi bagi menghadapi perl4wanan itu termasuk membuat analisis video perl4wanan memb4bitkan JDT.

Katanya, analisis yang dibuat itu adalah bagi melihat ruang yang boleh digunakan Sabah FC untuk meng3kang kem4raan seterusnya menvndukkan skuad Harimau Selatan itu.

“Sudah pasti semua pihak termasuk peminat setia ‘Rhinos’ mengharapkan kemenangan berpihak kepada Sabah yang bermain di Stadium Likas sambil disaksikan sendiri oleh kehadiran pertama penonton.

“Kita memberi jaminan untuk melakukan persembahan terbaik sebagai hadiah kepada mereka yang hadir ke stadium malam esok,” katanya.

Beliau berkata, Sabah kini juga sedang berada di ‘mood’ yang baik untuk menghadapi perl4wanan bertemu JDT dan berharap ianya akan diterjemahkan di atas padang.

“Kita juga harap r3ntak permainan baik yang ditunjukkan pada dua aksi lalu dapat diteruskan.

sumber : MH

“Apa yang pasti Sabah akan mel4kar sejarah sebagai kelab pertama dapat men3waskan JDT di Stadium Likas. Kita yakin jika semua pemain menunjukkan kom!tmen 100 peratus, tidak must4hil perkara ini akan dapat dicapai,” katanya.