Sukan

Gandingan dua legenda diyakini memberi sentuhan terbaik

Gandingan dua legenda, Thomas Dooley dan Dollah Salleh diharap memacu Sri Pahang FC pada prestasi terbaik bagi menghadapi saingan Liga Malaysia (Liga M) musim ini.

Pengurusan Sri Pahang melantik Dooley selaku ketua jurulatih manakala Dollah pula sebagai pengurus pasukan.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Sri Pahang FC, Datuk Mohammed Suffian Awang berkata, gandingan dua legenda itu diyakini memberi sentuhan terbaik buat pasukan berkenaan.
Katanya, pengalaman yang dimiliki Dooley dan Dollah akan meletakkan Sri Pahang pada kedudukan terbaik terutama sepanjang menghadapi saingan Liga Super.

“Mereka memiliki pengalaman yang luas di pentas antarabangsa dan selaku bekas pemain, mereka adalah legenda dan mampu memberi impak buat Sri Pahang musim ini.

“Saya percaya gabungan dua lagenda ini juga akan menyaksikan barisan pemain termasuk import sentiasa berada pada prestasi terbaik,” katanya.

Berdasarkan pengalaman, Dooley pernah bermain dengan beberapa kelab terkemuka di Jerman iaitu Bayer Leverkusen dan Schalke 04.

Jurulatih import berumur 60 tahun itu pernah dilantik sebagai pembantu jurulatih skuad kebangsaan Amerika Syarikat pada 2011 hingga 2012 dan Filipina (2014-2018).

sumber : HM

Manakala, pengalaman luas Dollah, 58 selaku bekas jurulatih kebangsaan dan melatih beberapa pasukan akan meletakkan Sri Pahang pada kedudukan terbaik.