Sukan

Gandingan mantap ubi muda

Selepas lebih setahun tidak beraksi, skuad Harimau Malaya jelas mahu memberi nafas baharu apabila menyenaraikan tongg4k muda Johor Darul Ta’zim (JDT), Ramadhan Saifullah Usman menyertai kem latihan sebagai persediaan aksi Kumpulan G Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 kelak.

Ini bermakna jika Ramadhan disenaraikan dalam skuad akhir, H@rimau Malaya memiliki banyak pilihan termasuk tidak lagi berg4ntung kepada ‘kuda tua’ di bahagian ser4ngan dengan gandingan mantap ubi muda diketuai oleh peny3rang bawah 19 tahun negara, Luqman Hakim Shamsuddin dan Ramadhan mampu menguc4r-kac!rkan kubu l4wan.

Pengurus pasukan kebangsaan Datuk Mohd Yusoff Mahadi berkata, Ramadhan antara muka baharu yang akan dipanggil menyertai kem latihan skuad Harimau Malaya dalam usaha menguatkan lagi bahagian ser4ngan pasukan.

Beliau berkata, keputusan untuk menyenaraikan Ramadhan dalam skuad terakhir Harimau Malaya akan ditentukan pengendali pasukan, Tan Cheng Hoe jika beliau berpuas hati dengan persembahan dipamerkan pemain berusia 20 tahun itu.

“Antara muka baharu yang akan dipanggil menyertai kem latihan adalah Ramadhan berdasarkan prestasi semasa bersama JDT sebelum ini. Keputusan akan ditentukan oleh Cheng Hoe nanti untuk menggunakan khidmat pemain berkenaan atau sebaliknya mengikut kesesuaian pasukan,” katanya ketika dihubungi Arena Metro.

Sebelum ini, Cheng Hoe jelas terpikat dengan aksi bertenaga bintang baharu JDT itu dan berhasrat untuk menyenaraikannya dalam skuad kebangsaan.

Ramadhan yang mencetak dua gol ketika membantu JDT memb3nam Selangor 6-1 dalam aksi Liga Super musim lalu berjaya mempamerkan permainan men4kjubkan termasuk menj4ringkan gol l3ncong berkualiti pada perl4wanan itu.

Sumber : HM

Katanya, pemain sayap berusia 20 tahun itu mempunyai ciri-ciri meny3rang yang diinginkan dan susah tentu jika dia mampu mengekalkan konsist3nsinya akan memiliki masa depan cerah.