Imp0rt baharu dari Brazil bagi menggantikan tempat Diogo

Pemilik kelab Johor Darul Ta’zim , Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim dalam satu sidang media sebentar tadi mengesahkan penyrang pasukan itu, Diogo Luis Santo akan kembali ke Liga Thailand musim depan.

Beberapa hari lepas, portal bola sepak tersohor Thailand, Buaksib Ball Thai mendedahkan Diogo akan menyertai kelab BG Pathum United apabila pusingan kedua Thai League 1 bermula.

 

Dalam kemaskini tersebut, laman sosial itu turut menyatakan bahawa persetujuan telah dicapai dan menanti ujian perubatan sebelum menandatangani kontrak bersama kelab di Bangkok itu.

TMJ turut mengumumkan mereka telah mendapat seorang penyrang import baharu dari Brazil bagi menggantikan tempat Diogo. Pemain tersebut ialah Camilo Da Silva Sanvezzo yang pernah beraksi dalam saingan Major League Soccer (MLS), Vancouver Whitecaps FC dengan rekod 43 gol dalam 102 penampilan.

Pada musim 2013, Camilo telah menerima pelbagai anugerah sebagai penjaring terbanyak MLS, dipilih dalam kalangan MLS All-Star, dan jaringannya turut diangkat sebagai gol terbaik tahunan MLS.

 

Bola sepak Asia bukanlah asing bagi pemain yang berusia 32 tahun itu kerana sebelum ini beliau pernah ber@ksi dalam saingan Liga Korea bersama kelab Gyeongnam FC sebelum ke MLS.

sumber : vocketfc

Ketika ber@ksi dengan kelab Mexico, Queretaro FC, Camilo din0batkan sebagai penjaring terbanyak kejohanan dengan rekod 12 gol dalam Liga Apertura 2014. Beliau turut membantu kelab tersebut menjuarai Copa MX dan Supercopa MX pada tahun 2016 serta 2017.