KDA FC mengesahkan Farhan ‘Messi Kedah’ dipinjamkan ke Perak FC

Kedah Darul Aman FC (KDA FC) mengesahkan sudah menerima permintaan daripada Perak FC untuk mendapatkan khidmat pemainnya, Farhan Roslan secara pinjaman untuk saingan Liga Malaysia (Liga M) musim ini.

Pemain sayap licik itu yang turut dikenali Messi Kedah difahamkan sebelum ini mendapat perhatian Perak FC kendalian jurulatih Chong Yee Fatt bagi memantapkan lagi sentuhan serangan buat skuadnya.

Kehadiran beberapa pemain sayap posisi kiri dalam skuad KDA FC seperti Syazwan Zainon, Fayadh Zulkifli dan Kipre Tchetche dikatakan antara faktor berkemungkinan Farhan akan dipinjamkan kepada Perak FC pada musim ini.

Ketua Jurulatih KDA FC, Aidil Sharin Sahak berkata beliau sudah mengadakan perbincangan dengan Farhan dan pengurusan pasukan bagi menyatakan pendiriannya sebelum kata putus diambil.

Pemain KDA FC, Farhan Roslan. - Foto ihsan KDA FC.

“Saya sudah selesai berbincang dengan pemain dan juga pengurusan. Biarlah pemain itu sendiri dan pengurusan KDA FC menimbangkan keputusan yang sewajarnya. Pada saya, sekiranya proses pinjaman pemain ini dilakukan, ianya sudah mengambil kira semua aspek,” katanya.

sumber : BH

Ketua Pegawai Eksekutif KDA FC, Khamal Idris Ali sebelum ini mengesahkan pihaknya sudah menerima permohonan pinjaman pemain berkenaan dari Perak FC dan keputusan mengenainya bakal diumumkan dalam tempoh terdekat.