Sukan

Sah sertai Skuad Red Giant

Teka-teki berhubung masa depan peny3rang kebangsaan, Muhammad Shahrel Fikri Md Fauzi akhirnya terjawab selepas dia sah menyertai Kelab Bola Sepak Selangor (Selangor FC) bagi saingan Liga Malaysia (Liga M) musim hadapan.

Penyertaan pemain Perak berusia 26 tahun berkenaan yang mesra dengan panggilan ‘Eky’ itu diumumkan oleh Selangor FC menerusi laman sesawang mereka iaitu¬†www.selangorfc.com¬†hari ini.

Ketua Pengawai Eksekutif Selangor FC, Dr Johan Kamal Hamidon yakin kehadiran Muhammad Shahrel Fikri mampu membantu skuad Gergasi Merah mencapai lebih banyak kejayaan pada musim hadapan.

Beliau menjelaskan pengurusan Selangor FC sudah lama mengikuti perkembangan Muhammad Shahrel Fikri yang mempamerkan aksi memberangsangkan ketika bersama Perak dan skuad kebangsaan.

”Alhamdulillah, setelah beberapa bulan, (Pengarah Teknikal Persatuan Bola Sepak Selangor) Michael (Feichtenbeiner) dan (ketua jurulatih) Karsten (Neitzel) sangat gembira kerana Selangor FC berjaya mendapatkan Shahrel sebagai pemain utama kita untuk musim akan datang,” jelas Dr Johan.

Dalam pada itu Shahrel Fikri jelas teruja kerana sah menyertai Selangor FC dan mengakui tidak sabar untuk memulakan perjalanan baharu bersama skuad Gergasi Merah.

”Saya juga ingin mengambil kesempatan berterima kasih kepada pengurusan Selangor FC, terutamanya kepada (pengerusinya) Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah atas ruang dan peluang yang diberikan. Saya harap penyokong Selangor akan mengalu-alukan kedatangan saya ke Shah Alam,” jelasnya.

sumber : HM

Muhammad Shahrel Fikri yang mel3dak 10 gol pada musim ini, bakal digandingkan dengan pemenang Anugerah Kasut Emas Liga Super 2020, Ifedayo Olusegun dari Nigeria serta pemain muda Selangor II, Ahmad Danial Ahmad Asri yang diserapkan ke dalam skuad utama Selangor FC.